İçeriğe geç

Develeme Ne Demek Tdk

Deklase ne demek TDK?

TDK sözlüğünde “declare” kelimesinin anlamı “beyan etmek”tir. “Declare” terimini bir şeyi beyan etmek için kullanmak doğru bir kullanım olurdu. Declare ayrıca bir ifade veya açıklama yapmak anlamına gelir.

Derleme nedir TDK?

TDK’ya göre “derleme” kelimesinin sözlük anlamı şu şekildedir: Birincisi, bir araya getirmek, seçerek kodlamak, ikincisi ise düzenli bir şekilde toplamak.

Edvar ne demek TDK?

Edvar, kelime anlamı olarak “çağlar” anlamına gelir ve müzikolojide Türk müziğinin makamlarını anlatan müzik teorik eserlerini ifade eder.

Deviniş ne demek TDK?

Dinlenme: Hareket etmeme. Hareket: Hareket etme eylemi, hareket.

Ekart ne demek?

Türkçede elemek, ortadan kaldırmak, kenara itmek anlamına gelen elimine ifadesinde kullanılır: Futbol seyircileri genellikle sahada estetik hareketler yapan, şık driplingler yapan veya rakip defans oyuncularını devre dışı bırakıp güzel bir şutla kaleciyi yakalayan futbolculardan hoşlanırlar (FourFourTwo).

Proaktif ne demek TDK?

Proaktif, bir durumu etkileme veya kontrol etme amacıyla önceden belirlenmiş veya planlanmış eylemleri ifade eder.

Lavuk ne demek?

TDK’ya göre Türkçe kökenli olan Lavuk kelimesi; gereksiz konuşan, önemsiz konularla çok meşgul olan, hal ve hareketleri ile sözleri başarı getirmeyen kimse anlamına gelmektedir.7 Ağustos 2024

Namüsait ne demek?

✏ Şerefli ne demektir? 🔎 Uygun veya elverişsiz. Arapçadan dilimize giren “uygun” kelimesinin Farsça olumsuzluk ekiyle türetilmesi sonucu ortaya çıkmıştır.

Devşiren ne demek?

10. yüzyıldan beri kullanılan bu kelimenin sözlük anlamı toplamak, bir araya getirmektir. Daha sonraki yıllarda “devşirmek” kelimesi “düzeltmek” ve “dönüştürmek” anlamlarında kullanılmaya başlanmıştır.

Avdet nedir TDK?

Avdet kelimesinin TDK’ya göre anlamı; Geri gelmek, geri gelmek şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

Dereke ne demek TDK?

i. (Ar. dereke) (Maddi ve manevi) Alt derece, alt düzey.

Devini ne demek?

Hareket derken hareket etme veya hareket ettirme eylemini kastediyoruz. Genel olarak dilimizde eylem anlamı ile yer edinmiş bir kelimedir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Müteferrik ne demek TDK sözlük?

Anlamı: “Müteferrika”, ayrı veya belirgin bir grup veya birim anlamına gelir.

Serpuş nedir TDK?

Serpuş, başın üst kısmını örtmek veya süslemek amacıyla yaygın olarak kullanılan bir tür başlık veya başörtüsüdür.

Deklare edilmesi ne demek?

[l thin] Sıf. (Fransızca: declaré) Kelime dilimizde “iletişim kurmak, açıklamak, beyan etmek” anlamına gelen Declare ifadesinde geçer: “gümrük idaresine beyan edilmesi gereken mallar.”

TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu tarafından yayımlanan Türkçe Sözlük; günümüz Türk dilinin en güvenilir sözlüğüdür.

Deplase nedir?

Shift kelimesinin Türkçe karşılığı yer değiştirmedir. Yani elektrik hattı veya yol güzergahı gibi önemli hatların yönünün değiştirilmesi veya taşınması gerektiğinde kaydırma işlemi yapılır. Bu işlemler bazen bir binanın inşasından önce, bazen de inşaat alanlarında yapılır.

Deklare ne demek cümle içinde kullanımı?

Fransızca kökenli bir kelime olan Declare, İngilizce, İtalyanca ve İspanyolca gibi Avrupa dillerinde de aynı anlamda kullanılmaktadır. Örnek cümle: “Kulübümüzle ilgili son gelişmeleri yarınki basın toplantısında duyuracağım.” 6 Nisan 2022

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir