Kütahya’nın kaç tane ilçesi var?
Kütahya ilinde 12 ilçe ve 1 il merkezi bulunmaktadır: Kütahya (il merkezi)
Kütahya’nın en büyük ilçesi hangisidir?
Kütahya Merkez, Kütahya’nın en kalabalık ilçesi olup 272. sırada yer almaktadır.
Kütahya’nın ilçelerini sayar mısın?
İlimiz Kütahya’nın toplam 13 ilçesi bulunmaktadır. Kütahya’nın ilçeleri şunlardır: Kütahya (Merkez), Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane ve Tavşanlı. Kütahya İlinin güncel nüfusu 580.701 olarak verilmektedir. Bu nüfusun %79,71’i şehirlerde yaşamaktadır.
Kütahya’nın eski adı nedir?
Antik kaynaklara, sikkelere ve yazıtlara göre Kütahya antik çağlarda “Kotiaeion” olarak adlandırılıyordu. Ünlü antik coğrafyacı Strabo bu ismin “Kotys Şehri” anlamına geldiğini belirtir. Kotys, Trakya’da yaşayan Odryslilerden gelmiş olup MS 38’de Romalılar tarafından keşfedilmiştir. M.Ö. 38’de Anadolu’ya gönderdiği bir komutanın adıdır.
Kütahyalılar en çok nerede yaşıyor?
Kütahya’da 723 bin kişi nerede yaşıyor? 480 bini #Kütahya’da, 55 bini #İzmir’de, 32 bini #İstanbul’da, 26 bini #Bursa’da, 20 bini Manisa’da, 15 bini #Eskişehir’de ve 10 bini #Ankara’da yaşıyor.
Kütahya’nın neyi meşhur?
Yemeden ayrılmamanız gereken meşhur lezzetler: Sini mantı, cimcik, ıspanaklı şibit, dolamber böreği, haşhaşlı pide, ilibada dolması, tirit, Gökçümen matursuzu, tosunum böreği, cızırtılı çorba, kızılcık tarhanası, küp şiş, kütahya güveci, sütlü incir tatlısı, yufka tatlısı, hekmane erik hoşafı . .
Kütahya kaçıncı büyük şehir?
Die bevölkerungsreichsten Städte der TürkeiZeileStadtVerbundene Provinz27BalıkesirBalıkesir28TarsusMersin29TrabzonTrabzon31KütahyaKütahya54 weitere Zeilen
Kütahya’da en çok ne yetişir?
Tarlada en yüksek üretim değerine sahip ana ürünler elma, vişne, erik, ceviz, çilek ve armuttur. Ancak toplam meyve ağaçlarının %73’ü vişne, kiraz ve ceviz ağaçlarıdır.
Kütahya’nın en tanınmış özelliği nedir?
Kütahya’da Çinicilik Şehrimizin simgesi olan ve tüm dünyaya tanıtan çinicilik, Kütahya’nın en önemli sanat dalı olmasının yanı sıra halk için de önemli bir gelir kaynağıdır. Seramik üretimi Kütahya’da Hititler ile başlamış ve Osmanlı döneminin sonuna kadar gelişerek devam etmiştir.
Kütahya hangi ilden ayrıldı?
1867 yılında merkezi Bursa olan Hüdavendigar Sancağı’na bağlanarak Kütahya Sancağı’na bağlı bir kaza olmuştur. 1908 yılında Kütahya Sancağı müstakil bir sancak olan mutasarraflık oldu.
Kütahya’nın kaç köyü var?
Kütahya İlçe Sayısı: 12 Belediye Sayısı: 28 Belde Sayısı: 15 Köy Sayısı: 545
Kütahyayı hangi padişah aldı?
Bu ayaklanma 1511 yılında bastırıldı. 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’na karşı isyan eden Mısır valisi Kavalalı Mehmet Ali Paşa’nın oğlu Kütahya’yı işgal etti. Sultan II. Mahmud ile Kütahya Antlaşması’nın imzalanmasıyla Mısır askerleri Kütahya’yı terk etti.
Kütahya hangi soydan?
Germiyanoğulları Beyliği’nin sınırları Germiyanoğulları’na tabi başlıca yerleşim yerleridir: Kütahya, Uşak, Gediz, Kula, Eşme, Alaşehir, Tavşanlı, Simav, Emet, Sarayköy, Banaz, Çivril, Denizli, Honaz, Dinar, Sarıgöl, Buldan, Afyonkarahisar . .
Kütahya’nın simgesi nedir?
Kütahya’nın simgesi olan ve dünyaya tanıtılmasını sağlayan çinicilik, Kütahya’da önemli bir sanat dalı olmasının yanı sıra aynı zamanda bir geçim kaynağıdır. Seramik üretimi Frigler’e kadar uzanmakta olup, zaman içerisinde sürekli olarak gelişme göstermiştir.
Tavşanlı ismi nereden gelmiştir?
Tavşanlı İsmi Her iki seyyahın iddiasına göre de Tavşanlı ismi, bugün Tavşanlı’nın bulunduğu çölde çok sayıda tavşan bulunmasından kaynaklanmaktadır.
Pazar nerenin ilçesidir?
Pazarlar ilçesinin başvurusu 09.05.1990 tarihinde kabul edilmiştir. 08.08.1990
Altıntaş ne zaman ilçe oldu?
İlçemiz Cumhuriyet döneminde il merkezi olarak kalmış ve 1947 yılında ilçe statüsüne kavuşmuştur. O gün Anadolu Selçukluları tarafından bağışlanan Altıntaş Ovası’nın ismi verilmiştir.
Kütahya Şaphane ne zaman ilçe oldu?
Cumhuriyet döneminde Bucak olarak değerlendirdiğimiz Şaphane, 19.06.1987 tarihinde çıkarılan 3392 sayılı Kanunla ilçe statüsüne kavuşmuş, ilk kaymakam 26.04.1987 tarihinde atanmıştır.
Kütahya’nın kaç köyü var?
Kütahya İlçe Sayısı: 12 Belediye Sayısı: 28 Belde Sayısı: 15 Köy Sayısı: 545